Жертв війни на Донбасі поменшало – ООН

Читать на русском
В ООН заявили про зменшення кількості жертв військового конфлікту на сході України, зафіксувавши в період із середини листопада до середини лютого 12 загиблих і 61 пораненого серед цивільного населення.

В ООН заявили про зменшення кількості жертв військового конфлікту на сході України, зафіксувавши в період із середини листопада до середини лютого 12 загиблих і 61 пораненого серед цивільного населення.

Як інформує «Слово і Діло», про це на прес-конференції «Презентація 21 доповіді ООН про ситуацію з правами людини в Україні» повідомила голова Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Фіона Фрейзер, пише УНІАН у понеділок, 19 березня.

Завершення роботи ОБСЄ на Донбасі: чи є користь від спостерігачів?Країни-учасниці ОБСЄ ухвалять рішення щодо продовження мандата місії на сході України, коли для цього прийде час. Мандат місії закінчиться 31 березня. Чи є необхідність в ОБСЄ на Донбасі, розбирались експерти.

За її словами, за три місяці, із середини листопада до середини лютого, зафіксовані 12 загиблих і 61 поранений серед цивільного населення на сході України в результаті бойових дій. Ці дані свідчать про зменшення жертв конфлікту загалом на 16% порівняно з попереднім тримісячним звітним періодом.

Водночас, як заявила голова місії ООН, кількість жертв обстрілів збільшилася в цей період на 66,7%.

За даними місії ООН, серед загиблих – 11 чоловіків і 1 жінка. Серед поранених – 31 чоловік, 24 жінки, 4 дівчинки та 2 хлопчики.

Протягом минулого звітного періоду було зафіксовано 87 жертв серед цивільних – 15 загиблих і 72 поранених.

Також Фрейзер зазначила, що оцінка Моніторингової місії ООН зводиться до того, що за весь період конфлікту кількість загиблих цивільних становить понад 3 тисячі осіб, включаючи 298 пасажирів літака Малайзійських авіаліній (рейс MH17), які загинули в липні 2014 року. А кількість поранених серед цивільних у результаті конфлікту оцінюється між 7 тисячами й 9 тисячами.

Нагадаємо, Донбас сьогодні є одним із найбільш забруднених мінами регіонів у світі, це щодня загрожує життю 220 тисяч дітей.

У 2017 році Україна потрапила до списку країн із високими втратами від розриву протипіхотних мін.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: