«Нафтогаз» помітно підвищить ціни на газ для промисловості

Читать на русском
Ціна на природний газ для промислових споживачів в Україні з квітня поточного року підвищиться майже на 780 гривень - до 8670 гривень за тисячу кубометрів.

Нафтогаз з 1 квітня збільшить ціну на природний газ, що відпускається промисловим споживачам на умовах передоплати, на 9,8% (на 774 грн) у порівнянні з лютим - до 8,67 тисяч гривень за тисячу кубометрів.

Про це повідомляє прес-служба компанії в середу, 21 березня, пише «Слово і Діло».

«Нафтогаз» готує вихід на ринок єврооблігаційНАК Нафтогаз України в 2018 році планує вийти на ринок єврооблігацій, однак подробиць виходу в компанії поки не повідомили.

Зазначена ціна актуальна для споживачів, які закуповують газ за передоплатою в обсязі понад 50 тисяч кубометрів на місяць за умови відсутності боргів перед компанією і для 100%-них "дочок" НАК.

Для інших покупців ціна в наступному місяці зросте на 7,4% (на 654 грн) - до 9 тисяч 543,6 гривень за 1 тис. куб. м (з ПДВ).

Нагадаємо, в березні нинішнього року Нафтогаз знизив ціну на газ для промислових споживачів на 14,1% (на 1299,6 грн) у порівнянні з лютим - до 7,896 тисяч гривень за тисячу кубів.

Як відомо, Кабінет міністрів України на переговорах з експертами Міжнародного валютного фонду запропонував дві нові моделі спецобязательств НАК «Нафтогаз України» для розрахунку цін на газ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: