Які партії українці провели б до парламенту на найближчих виборах — соцопитування

Читать на русском
11,2 відсотків віддали б свій голос за ВО Батьківщина, 9,8 - за партію БПП, 9,6 - за Громадянську позицію.

На парламентських виборах у разі проведення їх найближчим часом українці підтримали б ВО «Батьківщина», партії «Блок Петра Порошенка» та «Громадянська позиція» Анатолія Гриценка.

Про це свідчать дані опитування Центру Разумкова, проведеного наприкінці квітня, передає «Слово і Дело».

Згідно з оприлюдненими 18 травня з результатами соцдослідження, якби вибори до Верховної Ради відбувалися найближчим часом, то з тих громадян, які мають намір взяти участь у голосуванні, 11,2% віддали б свій голос за ВО «Батьківщина», 9,8% - за партію БПП, 9,6% - за «Громадянську позицію».

Кому українці довіряють найбільше – соцопитуванняУкраїнці найбільше довіряють волонтерам, армії і церкві, а найменше - Кабміну, Верховній Раді.

Партію «За життя» Вадима Рабиновича підтримали б 8,5% респондентів, Радикальну партію Олега Ляшка - 8,4%. За «Об'єднання «Самопоміч» готові проголосувати 6,9%, за «Опозиційний блок» - 6,5%, за Об'єднання правих партій («Свобода», «Правий сектор», «Національний корпус») - 4,2%.

Інші політичні сили набрали б менше 3% голосів кожна. Прохідний бар'єр на виборах до Верховної Ради складає 5%.

Дослідження проведене соціологічною службою Центру Разумкова з 21 по 26 квітня 2017 року. Опитано 2018 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької і Луганської областей.

Відзначимо, з січня 2017 року найбільші українські соціологічні служби не опублікували результати жодного дослідження симпатій виборців.

Раніше повідомлялося, що за даними соціологічної групи «Рейтинг», рівень підтримки громадянами діяльності чинного Президента низький як ніколи, і в грудні 2016 року складав лише 16%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: