Як змінювалися електоральні симпатії українців у 2016-му

Читать на русском

Рівень підтримки більшості українських політичних партій та політиків, що потенційно могли би претендувати на президентське крісло, протягом 2016 року різноспрямовано змінювався. Про це свідчать результати дослідження Київського міжнародного інституту соціології.

Так, серед політичний партій найбільшу підтримку виборців минулоріч мала «Батьківщина», яку в березні підтримували 18,6% громадян України, у вересні – 15,4%, в листопаді – 19,1% і в грудні – 18,3%. На другому місці, за результатами опитування соціологів, поки що пропрезидентська політична сила. БПП в березні 2016-го віддали б перевагу 11,4% українців, у вересні – 14,5%, у листопаді – 13,2%, у грудні – 11,9%.

У трійці лідерів із досить високими показниками й «Опозиційний блок», чия підтримка на початку весни сягала 13,2%, на початку й наприкінці осені – 13,1% та 10,1% відповідно, а у грудні минулого року склала 12,2%.

Дзеркальні розклади й у поточній топ-трійці потенціальних кандидатів у президенти. Чинний Глава держави за рівнем підтримки електорату весь рік поступався лідерці «Батьківщини» Юлії Тимошенко, за яку в березні 2016-го готові були проголосувати 20,9% українців, а в грудні – 18,1%, тоді як кількість тих, хто підтримував Порошенка в аналогічні періоди складала 17,9% та 12,5%. Тихою сапою їх наздоганяє лідер «Опоблоку» Юрій Бойко, котрому соціологи в березні минулого року віддавали 9,5% голосів, а у грудні – вже 11,9%.

Нагадаємо, раніше «Слово і Діло» опублікувало низку власних досліджень, у яких були представлені прізвища найбільш та найменш відповідальних народних депутатів та членів Кабінету міністрів України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: