Раді пропонують вважати Путіна нелегітимним президентом РФ

Читать на русском
У Верховній Раді зареєстрували проект постанови номер 8153, який передбачає оголошення виборів у Росії незаконними, а Володимира Путіна нелегітимним президентом РФ.

У Верховній Раді зареєстрували проект постанови №8153, який передбачає оголошення виборів у Росії незаконними, а Володимира Путіна нелегітимним президентом РФ.

У проекті постанови йдеться про те, що вибори президента РФ через голосування в анексованому Криму не можуть мати правових наслідків, тому Володимир Путін – нелегітимно обраний президент РФ, пише «Слово і Діло».

Четвертий термін президентства: в чому проблема путінської РосіїВолодимир Путін виграв президентські вибори з рекордною в кар'єрі кількістю голосів. Однак в ЄС не визнають вибори в Криму. Ба більше, загострюються відносини з Британією. Оцінили ситуацію експерти.

Крім того, пропонується звернутися до Ради безпеки та Генасамблеї ООН, парламентів іноземних держав тощо із закликом не визнавати легітимність виборів у РФ, їхніх результатів, правових наслідків і актів нелегітимно обраної на посаду президента РФ особи; обмежити політичне та економічне співробітництво з цією особою; а також ухвалити санкції щодо кожної людини, причетної до організації виборів президента РФ в анексованому Криму.

Безпосередньо в заяві пропонується оголосити, що незаконне проведення виборів на території анексованого Криму доводить «нелегітимність обрання таким способом президента РФ і підтверджує юридичну нікчемність результатів таких виборів. Відповідно, за загальним принципом права – Jus ex injuria non oritur (Право не може виникнути з правопорушення), вибори президента РФ, їхні результати, правові наслідки є нелегітимними, а наступні акти нелегітимно обраної на цю посаду особи є нікчемними».

Раніше екс-посол США в Україні заявив, що вибори в РФ були несправжніми.

Нагадаємо також, спікер парламенту Андрій Парубій передбачив невизнання Радою виборів Путіна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: