Президент України про вибори в Криму: це політичний фарс

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко виступив із заявою щодо виборів президента РФ на території окупованого Криму.

Президент України Петро Порошенко виступив із заявою щодо виборів президента РФ на території окупованого Криму.

Зокрема, Порошенко ще раз підкреслив, що вибори в окупованому Криму є грубим порушенням міжнародного права, пише «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу АП.

У Росії пройшли вибори президента: що пишуть у соцмережахВолодимир Путін очікувано перемагає на виборах президента в Росії. Що про це думають у соцмережах – у матеріалі Слова і Діла.

«Вдячний тим кримчанам, які не взяли участь у цьому фарсі, незважаючи на серйозний тиск, який вони відчували. Їм погрожували, змушували, зазивали на так звані дільниці подарунками. Але їхній мовчазний протест красномовно показав: Крим – це Україна», – підкреслив український президент.

За його словами, оприлюднені офіційні «дані» є нічим іншим, як фальсифікацією.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко пообіцяв у 2018 році провести в Ялті форум «Ялтинська європейська стратегія»Сказано 15 вересня 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Це загалом був політичний фарс, який не має нічого спільного з виборами в демократичному розумінні цього процесу. Це був вибір без вибору, без реальної політичної конкуренції, без свободи слова, без рівних можливостей ... Результати незаконного голосування є нікчемними й не матимуть жодних правових наслідків. Легітимними президентськими виборами в Криму можуть бути лише вибори президента України», – зазначив Порошенко.

Він закликав міжнародних партнерів посилити санкційний тиск на Кремль, а також подякував за «чітку і безкомпромісну позицію, озвучену напередодні незаконних виборів, про те, що їхні результати не будуть визнані».

Раніше стало відомо, якою була явка кримських татар на виборах.

Відзначимо також, у МЗС Франції заявили, що не визнають вибори в окупованому Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: