Добкін передумав голосувати за Смолія на посаду голови Нацбанку

Читать на русском
Михайло Добкін провалив обіцянку підтримати кандидатуру Якова Смолія на посаду голови Нацбанку, хоча спочатку навіть збирався пояснити колегам із фракції, чому варто голосувати саме за цю кандидатуру.
Михайло ДобкінСлово і Діло

Народний депутат Михайло Добкін провалив обіцянку підтримати призначення Якова Смолія на посаду голови Національного банку України.

Таку обіцянку він дав 6 лютого 2018 року, нагадує «Слово і Діло».

«Я буду (голосувати за Смолія – ред.). Поясню чому. Почну із жарту: гірше за Гонтареву вже нікого не буде. Це перше. Банківська система має бути стабільною, там усе має бути тихо й спокійно, й жодні політики, крики, шуми не мають впливати на неї, інакше буде погано всім, в тому числі й у першу чергу простим людям. Тому призначення пана Смолія – це не найгірший варіант, враховуючи його досвід. Він працював у дуже серйозних банках. Крім того, він не бідна людина, що для мене теж важливо, тому що це буде однією з гарантій, що він займатиметься основною своєю діяльністю – відновленням фінансової системи. Я не знайомий із паном Смолієм, але наскільки мені відомо, він має особистий авторитет у спільноті IT-шників. За банківською лінією він колись був відповідальним за цей напрямок, і для мене ця сфера – один із локомотивів, який може серйозно вивести нашу економіку й країну в тому числі в світле майбутнє. Тому якщо він розуміє потрібність цієї сфери й буде, в тому числі фінансово, допомагати, щоб люди не їхали звідси, для мене це ще один аргумент на користь», – заявив Добкін, додавши, що якщо на фракції обговорюватиметься питання голосування за Смолія, то він відстоюватиме свою точку зору.

15 березня 2018 року Верховна Рада проголосувала за призначення Якова Смолія на посаду голови Нацбанку. Михайло Добкін не підтримав цю ініціативу.

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Михайло Добкін дав 156 обіцянок, з яких 58 виконав, а 74 – провалив.

Як депутати голосували за призначення Якова Смолія на посаду голови Нацбанку, дивіться на нашій інфографіці.

Також раніше «Слово і Діло» писало, що Добкін передумав скаржитися на журналістів через сюжет про УПЦ МП.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: