Справа Насірова: електронний браслет він носитиме й надалі

Читать на русском
Шевченківський суд 19 березня продовжив строк дії обов’язків екс-голови ДФС Романа Насірова і директора Депараменту погашення боргу Володимира Новікова.

Шевченківський суд 19 березня продовжив строк дії обов’язків екс-голови ДФС Романа Насірова і директора Депараменту погашення боргу Володимира Новікова.

Про це повідомляє «Судовий репортер», пише «Слово і Діло».

Стало відомо, коли суд розгляне позов Насірова щодо поновлення на посадіОкружний адмінсуд столиці через місяць почне розгляд позову Романа Насірова про скасування рішення Кабміну, яким його звільнили.

Обов’язки продовжено до 17 травня 2018 року.

Насіров мусть носити електронний браслет, здати закордонні паспорти, не може без дозволу виїзити за межі Київської області, має з'являтися до суду. Ці обов'язки були застосовані до екс-голови ДФС після того, як його родина внесла 100 млн грн застави. Інший обвинувачений Новіков вніс 8 млн.

Прокурор Андрій Перов повідомив, що зберігаються ризики переховування Насірова у тому числі у зв’язку із начебто набуттям громадянства Великої Британії (екс-голова ДФС не визнає цього). Також прокурор зазначив, що хоча Насіров і звільнений з ДФС, його екс-підлеглі продовжують працювати. Інший обвинувачений Володимир Новіков зберіг посаду керівника Депараменту погашення боргу. У сукупності це дає стороні обвинувачення підстави остерігатися впливу Насірова на свідків у справі.

За словами Перова, вимога Насірова читати обвинувальний акт у повному обсязі спрямована на затягування розгляду справи.

Захист заперечував проти задоволення клопотання прокуратури.

Як відомо, прокурор зупинились на 162 сторінці обвинувального акту. Повний обсяг акту - 774 стор. Раніше захист Насірова просив слухати справу у розумні строки і призначати засідання частіше, але судді повідомили, що це неможливо через завантаженість суду.

Нагадаємо, Шевченківський суд Києва 27 листопада 2017 почав розглядати по суті справу за обвинуваченням екс-голови ДФС Романа Насірова і директора Департаменту погашення боргу ДФС Володимира Новікова. Їх обвинувачують у зловживанні владою і службовому підробленні при наданні компаніям Олександра Онищенка розстрочок податкового боргу та зобов'язань на 2 млрд грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: