Президентські вибори в Росії: як голосують в Україні

Читать на русском
В Одесі правоохоронні органи перекрили доступ і проїзд до будівлі генкосульства Російської Федерації.

В Одесі правоохоронні органи перекрили доступ і проїзд до будівлі генкосульства Російської Федерації.

В цей час, як передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна», представників радикальних громадських організацій біля будівлі генконсульства немає. При цьому за зоною перекриття стоять два автозаки.

Вибори президента РФ на фінішній прямій: чого чекати від Путіна щодо Донбасу?У неділю, 18 березня, в Росії відбудуться президентські вибори. Чого чекати Україні після чергових виборів, розповіли експерти.

Чи відкрилася дільниця для голосування поки не відомо, бо в консульстві поки не відповідають на телефонні дзвінки.

Як повідомив «Інтерфакс-Україна» начальник управління громадської безпеки головного управління Нацполіції в Одеській області Іван Іщенко, близько 8 години ранку надійшло повідомлення про замінування території Гагарінського Плато, де розташована будівля генконсульства.

У той же час, перед генеральним консульством Російської Федерації у Харкові активісти «ВО Свобода», Правого сектора, Нацкорпусу та інших націоналістичних організацій почали пікет.

Як передає «Інтерфакс-Україна», перед входом в генконсульство встановлені щити з плакатами «Росія = війна», «Вибори на крові» та іншими. За словами учасників акції, вони мають намір не допустити проведення голосування на території консульства.

Будівлю консульства оточено співробітниками Нацгвардії і поліції. Рух транспорту на прилеглих вулицях перекрито.

Як повідомили в поліції, співробітники Генконсульства РФ вже перебувають у будівлі.

Станом на 8.15 бажаючих прийти і проголосувати на виборах президента РФ в генгонсульстві РФ не було.

Разом з тим, як передає РИА Новости, у Львові співробітники поліції спільно з представниками Нацгвардії не пускають росіян для голосування на виборах президента.

Правоохоронці огородили металевим парканом будівлю російського консульства, де розташовується одна з виборчих дільниць.

«Ми пропускаємо тільки тих, хто працює в консульстві, і тільки за списком, який у нас є. Більше нікого не пускаємо», - сказав агентству поліцейський біля будівлі консульства.

Кілька десятків представників націоналістичного руху «Національний корпус» встановили намет і бочки біля будівлі. Вони мають намір влаштовувати так званий «коридор ганьби» для бажаючих проголосувати на виборах.

Біля будівлі чергують кілька десятків силовиків. Ситуація спокійна.

Як повідомлялося, в Росії в неділю, 18 березня, розпочалося голосування на виборах президента, перші виборчі дільниці відкрилися на Далекому Сході.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що 18 березня російських виборів в Україні не буде. У дипустанови Росії в Києві, Харкові, Одесі та Львові будуть допускатися виключно особи з дипломатичним статусом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: