У Росії стартували вибори президента

Читать на русском
У Росії в неділю, 18 березня, розпочалося голосування на виборах президента, перші виборчі дільниці відкрилися на Далекому Сході.

У Росії в неділю, 18 березня, розпочалося голосування на виборах президента, перші виборчі дільниці відкрилися на Далекому Сході.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Інтерфакс.

Вибори президента РФ на фінішній прямій: чого чекати від Путіна щодо Донбасу?У неділю, 18 березня, в Росії відбудуться президентські вибори. Чого чекати Україні після чергових виборів, розповіли експерти.

У виборчому бюлетені вісім кандидатів, які претендують на пост президента РФ. Серед них самовисуванець - президент РФ Володимир Путін, лідер ЛДПР Володимир Жириновський, кандидат від КПРФ Павло Грудінін, бізнес-омбудсмен і голова Партії Зростання Борис Титов, кандидат від Громадянської ініціативи Ксенія Собчак, кандидат від Комуністів Росії Максим Сурайкін, кандидат від Російського загальнонародного союзу Сергій Бабурін і лідер Яблука Григорій Явлінський.

Це максимальна кількість кандидатів з 2000 року, коли за пост президента боролися сім осіб.

Вибори президента Росії пройдуть у всіх 85 регіонах країни, на більш ніж 97 300 виборчих дільницях, утворених на території Росії, і на 401 ділянці за кордоном. У них зможуть взяти участь більше 100 млн осіб.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що 18 березня російських виборів в Україні не буде. У дипустанови Росії в Києві, Харкові, Одесі і Львові будуть допускатися винятково особи з дипломатичним статусом.

А у МЗС відповіли на претензії посольства РФ щодо виборів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: