Польща закликала Росію припинити анексію Криму

Читать на русском
Польща виступила за повагу до територіальної цілісності України і розглядає Крим частиною української держави.

Міністр закордонних справ Польщі закликав Російську Федерацію припинити анексію Криму і відмовитися від використання сили як засобу здійснення зовнішньої політики.

Про це йдеться в заяві на сайті польського МЗС, пише «Слово і Діло».

Стало відомо, скільки території шельфу Чорного моря анексувала РФРосія після анексії Криму незаконно відібрала в України дві третини території шельфу Чорного моря.

«Ми висловлюємо строгий протест проти дій Росії по відношенню до України. Ми виступаємо за повагу до територіальної цілісності України і розглядаємо Крим частиною української держави. Разом з демократичним міжнародним співтовариством ми знову закликаємо Росію зупинити окупацію Криму і відмовитися від своєї стратегії використання сили як засобу здійснення зовнішньої політики», - відзначили в МЗС.

У польському відомстві додали, що така стратегія Росії сприяє збільшенню нестабільності глобального порядку безпеки і може привести до подальшого загострення напруженості в міжнародних відносинах.

«Ми не можемо прийняти політику насильства і залякування в Росії, в тому числі проти кримських національних меншин. Якщо Росія не повернеться до дотримання норм міжнародного права, вона відчує болючі наслідки санкцій та ізоляції», - йдеться в повідомленні.

Раніше президент Польщі Анджей Дуда анонсував зміни в стратегії національної безпеки у зв'язку з непередбачуваною політикою Росії.

Раніше в МЗС Естонії засудили здійснену Росією чотири роки тому незаконну анексію Криму і заявили, що не визнають результати виборів, проведених на території півострова.

А Канада заявила, що не визнає вибори в Криму.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: