Канада не визнає вибори в Криму

Читать на русском
Канада не визнає незаконне розширення російських президентських виборів на анексовані українські території, а також продовжить підтримку України і не має наміру скасовувати санкції проти РФ, заявили в МЗС країни.

Канада не визнає законності проведення виборів президента Росії на території анексованого Криму.

Як інформує «Слово і Діло», про це в п'ятницю, 16 березня, заявила міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд, передає Укрінформ.

Україна готує санкції проти організаторів виборів у Криму – КлімкінУкраїна працює над списком санкцій щодо організаторів виборів президента Росії в окупованому Криму.

«Канада не визнає незаконне розширення російських президентських виборів на анексовані українські території», - зазначила глава МЗС.

Також вона засудила порушення Росією суверенітету України.

«У четверту річницю російського незаконного вторгнення та анексії Криму, Канада приєднується до міжнародного співтовариства і продовжує засуджувати ці порушення суверенітету і територіальної цілісності України», - заявила Фріланд.

Вона запевнила, що Канада продовжить підтримку України і не має наміру скасовувати санкції проти РФ.

«Ми і далі будемо підтримувати тиск, у тому числі, за допомогою економічних санкцій, поки Росія не почне виконувати свої зобов'язання відповідно до міжнародного права і поважати суверенітет України», - підкреслила канадський дипломат.

Раніше повідомлялося, що Євросоюз не визнає проведення виборів президента Росії на території анексованого Криму.

А голова МВС Аваков озвучив офіційну позицію України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: