ЄС не визнає вибори в анексованому Криму – Могеріні

Читать на русском
Європейський союз не визнає незаконну анексію Криму та вважає незаконним проведення там виборів президента РФ.

Європейський союз не визнає незаконну анексію Криму та вважає незаконним проведення там виборів президента РФ.

Як інформує «Слово і Діло», про це сказала представник Європейського Союзу з питань зовнішньої політики і безпеки Федеріка Могеріні сьогодні, 12 березня, на спільному брифінгу з президентом України Петром Порошенком у Києві, передає кореспондент УНН.

Чубаров розповів про хитрощі голосування в КримуМісцеві ЗМІ будуть знімати відео із представниками різних національностей у національних костюмах, які нібито в такому вигляді прийшли на голосування.

«Ми не визнаємо анексію Криму, ми продовжуватимемо впроваджувати нашу політику щодо невизнання цієї незаконної анексії, ми також продовжуватимемо засуджувати порушення міжнародного права, й ми також не визнаємо вибори, які будуть проводитися в Криму, й продовжуватимемо санкції щодо цього», – сказала вона.

За словами Могеріні, ЄС закликає Росію дотримуватись прав людини в Криму та звільнити «бранців Кремля».

«Ми будемо закликати до поваги до прав людини щодо всіх громадян, які проживають на цій території, зокрема й кримських татар, і ми закликаємо звільнити всіх, хто був незаконно утриманий і утримується за ґратами в Криму та в Росії», – сказала вона.

Як повідомлялося, президент Порошенко закликав ЄС запровадити санкції проти причетних до організації виборів президента РФ у Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: