Естонія продовжить політику невизнання анексії Криму

Читать на русском
У МЗС Естонії засудили здійснену Росією чотири роки тому незаконну анексію Криму і заявили, що не визнають результати виборів, проведених на території півострова.

Естонія засуджує проведення Російською Федерацією виборів в анексованому Криму і Севастополі і не визнає результати цих виборів.

Про це йдеться в заяві міністра закордонних справ Естонії Свена Міксера, опублікованому на сайті відомства в п'ятницю, 17 березня, пише «Слово і Діло».

Україна готує санкції проти організаторів виборів у Криму – КлімкінУкраїна працює над списком санкцій щодо організаторів виборів президента Росії в окупованому Криму.

Так, у відомстві засудили здійснену Російською Федерацією чотири роки тому незаконну анексію Криму, під час якої були проігноровані положення української Конституції, воля народу України і встановлені міжнародні правила.

«Крим є і залишиться частиною України», - йдеться в заяві.

Естонія також засуджує вчинені Росією серйозні порушення міжнародного права після анексії.

«Місцевих жителів насильно закликають на службу в Російських збройних силах, примушують прийняти російське громадянство, у них відчужують майно, накладаються обмеження на свободу слова і свободу віросповідання. За чотири роки життя населення півострова погіршилася, причому близько 40 000 жителів покинули його через психологічний і фізичний тиску. Анексія ускладнила і підтримання зв'язку з проживаючими в Криму естонцями», - йдеться в заяві.

Раніше прем'єр-міністр Естонії Юрі Ратас відмовився від візиту в Росію цієї весни в зв'язку з отруєнням екс-шпигуна РФ Сергія Скрипаля.

Нагадаємо, Канада не визнає законності проведення виборів президента Росії на території анексованого Криму.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: