Справа Скрипаля: Британія захищатиме себе та свої цінності – посол

Читать на русском
Дипломат також підкреслив, що замах на Скрипаля є атакою не тільки на Сполучене Королівство, а й на міжнародну систему.

Після оголошення відповідних заходів у зв'язку зі справою Скрипаля в МЗС РФ, британський посол в Росії Лорі Брістоу заявив, що Великобританія нічого не має проти російського народу, проте захищатиме себе, своїх союзників і свої цінності.

Про це повідомляє DW, передає «Слово і Діло».

Отруєння Скрипаля: як це змінить ставлення Заходу до РФ та в чому користь для УкраїниБританія висилає з країни усіх російських дипломатів та розриває відносини з РФ у відповідь на отруєння Сергія Скрипаля та його дочки. Чи змусить ця ситуація Захід подивитися інакше на дії РФ та конфлікт на Донбасі?

«Як вже роз'яснила прем'єр-міністр у своїй заяві в парламенті, ми нічого не маємо проти російського народу. І велика частка роботи нашого посольства тут, в Росії, присвячена просуванню гуманітарних контактів між Росією і Великобританією. Але ми завжди будемо робити все необхідне, щоб захистити себе, наших союзників та наші цінності від подібних нападів», - заявив Брістоу.

Дипломат також підкреслив, що замах на Скрипаля є атакою не тільки на Сполучене Королівство, а й на міжнародну систему, засновану на правилах, від яких залежить безпека всіх країн, включаючи Росію.

Раніше повідомлялося, що Британія обіцяє довге розслідування «справи Скрипаля».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: