Британія обіцяє довге розслідування «справи Скрипаля»

Читать на русском
Заступник контртерористичного управління Скотланд-Ярду Ніл Басу розповів про хід розслідування справи про отруєння в Англії екс-розвідника ДРУ Сергія Скрипаля.

Заступник контртерористичного управління Скотланд-Ярду Ніл Басу розповів про хід розслідування справи про отруєння в Англії екс-розвідника ДРУ Сергія Скрипаля.

За його словами, саме розслідування триватиме не менше кількох тижнів або навіть місяців. Слідчим потрібно буде перевірити аналізи 762 речового доказу і близько 4 тис. годин записів з камер спостереження.

Отруїти Скрипаля наказав Путін – МЗС БританіїГолова МЗС Великої Британії Борис Джонсон звинуватив російського президента Путіна в безпосередній участі в отруєнні колишнього російського агента.

Басу зазначив «хороший прогрес» у цій «виключно складній» справі, в якій поліції допомагають фахівці з боротьби з тероризмом, військові та рятувальні служби.

«Близько 400 свідків вже дали свідчення, ще сотні дадуть в найближчі дні. Це виключно складне розслідування, і у нас в цей час близько 250 виключно досвідчених і відданих своїй справі фахівців з контртерористичних підрозділів цілодобово працюють по цій справі», - йдеться в заяві, яку наводить РІА Новини.

4 березня колишній полковник ДРУ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія були знайдені в британському Солсбері з ознаками сильного отруєння. Влада Британії заявила про можливу причетність Москви до інциденту. Пізніше прем'єр-міністр країни Тереза ​​Мей заявила, що нейропаралітична речовина, якою були отруєні Скрипаль і його дочка, розроблена в Росії. У зв'язку з інцидентом британська влада заявила про видворення з країни 23 російських дипломатів.

Сьогодні, 17 березня, МЗС Росії оголосив про заходи у відповідь щодо Лондона в зв'язку зі справою про отруєння Сергія Скрипаля.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: