НАБУ розслідує законність списання коштів з рахунків «дочки» французької фармкомпанії

Читать на русском
В Антикорупційному бюро відкрили справу за фактами можливого постанови суддею неправосудного рішення при стягненні грошей із дочки французької фармкомпанії.
Sanofi, НАБУфото: «Слово і Діло»

Детективи Національного антикорупційного бюро проводять досудове розслідування в кримінальному провадженні, порушеному за фактами можливого шахрайства, отримання неправомірної вигоди, а також ухвали суддею неправосудного рішення про стягнення коштів з рахунків «дочки» французької фармацевтичної компанії Sanofi ТОВ «Санофі-Авентіс Україна».

Про це йдеться в рішенні Апеляційного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується в постанові, за клопотанням детектива НАБУ на кошти Міністерства юстиції в розмірі майже 46 мільйонів гривень був накладений арешт. Ця сума перебуває на розрахунковому рахунку Мін'юсту, відкритому в Державній казначейській службі, і які були перераховані на нього за рішенням Господарського суду міста Києва з рахунку компанії «Санофі-Авентіс Україна» за позовом «Хоса-Плекс Украина», «Байнер Груп» и ФК «Авісто». Представники французької «дочки» також намагалися оскаржити це рішення в Київському апеляційному госпсуді, проте він залишив його в силі.

Також вказується, що ці кошти призначені для стягнення на користь ТОВ «ФК «Авісто». Зазначена компанія двічі намагалася оскаржити рішення про арешт коштів у Апеляційному суді міста Києва, проте колегія суддів відмовляла в задоволенні. На думку суддів, арешт зазначених коштів судом першої інстанції обґрунтований, оскільки його метою є забезпечення схоронності речові докази в кримінальному провадженні. До того ж після зняття з них арешту грошові кошти можуть зникнути або бути приховані чи відчужені, тому арешт на це майно слідчим суддею накладений обґрунтовано, за наявності для цього достатніх правових підстав.

Як відомо, влітку 2016 року в заяві ТОВ «Санофі-Авентіс Україна» повідомлялося про нібито шахрайське списання з рахунків компанії 42 мільйонів гривень. За словами представників компанії, рішення Госпсуду Києва, яким постановлено стягнути зазначені кошти з рахунків фірми, було винесене шляхом підробки документів.

Нагадаємо, НАБУ провело обшуки в Мін'юсті. Як стало відомо, детективи підозрюють чиновників міністерства в розтраті пристойної суми.

Згодом журналіст «Слова і Діла» з'ясував деталі справи, в рамках якої пройшли обшуки в Мін'юсті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: