Гройсман визначив три «космічних» кроки для України

Читать на русском
Найближчими тижнями урядом буде затверджена нова космічна науково-технічна програма на наступні 5 років.

Найближчими тижнями урядом буде затверджена нова космічна науково-технічна програма на наступні 5 років.

Як інформує «Слово і Діло», про це в п'ятницю, 16 березня, заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час години запитань до уряду у Верховній Раді, повідомляє «Укрінформ».

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко має намір підвищити науково-технологічний рівень Житомира в галузі космонавтикиСказано 12 квітня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

Зазначається, що попередня програма завершилася в 2017 році, в зв'язку з чим Державне космічне агентство зайнялося формуванням нової загальнодержавної цільової програми.

«Буквально в січні я проводив закриту нараду з усіма зацікавленими сторонами. Відповідно, вони зараз готують нову програму й будуть її доповідати. Я думаю, що найближчими тижнями буде її затвердження. І далі вони продовжать свою роботу», – сказав Гройсман.

Він наголосив, що Україна є космічною країною й має низку міжнародних проектів.

«Я визначив три завдання для Космічного агентства, за якими вони сьогодні працюють», – зазначив глава уряду, уточнивши, що вони стосуються, зокрема, ефективності взаємодії з міжнародними проектами, а також внутрішніх потреб держави.

«Є питання, про які я не можу говорити. І ми зараз чекаємо від них відповіді. Ця робота ведеться, буде презентована й буде розглянута урядом в секретному режимі. І будуть ухвалені відповідні рішення», – сказав прем'єр-міністр.

Стало відомо, коли в Україні з'являться приватні космічні компаніїГолова Державного космічного агентства України Павло Дегтяренко заявив про розробку проекту закону, який повинен дозволити приватним компаніям вести бізнес в ракетно-космічній галузі.

Раніше Гройсман заявив про ліквідацію економічного співробітництва з Росією.

Нагадаємо, Україна пропонує Австралії почати спільно виводити ракети на орбіту, збудувавши космодром біля авіабази в окрузі Кімберлі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: