Геращенко: через Савченко буде складніше звільняти заручників

Читать на русском
Після історії з депутатом Надією Савченко, яка раніше була звільнена з російського ув'язнення, Україні буде складніше домагатися звільнення інших політв'язнів.

Після історії з депутатом Надією Савченко, яка раніше була звільнена з російського ув'язнення, Україні буде складніше домагатися звільнення інших політв'язнів.

Як пише «Слово і Діло», таку думку висловила перша заступниця голови Верховної Ради, представниця України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко, не називаючи імені Савченко в Facebook.

Підготовка теракту у ВР: невдалий «держпереворот» Савченко та подальший сценарійНародного депутата Надію Савченко звинуватили в підготовці теракту у Верховній Раді України. Оцінили ситуацію експерти.

«Незважаючи ні на що, ми й надалі будемо боротися за звільнення всіх заручників і політв'язнів. Серед них є різні люди. Як і серед родичів заручників, на жаль», – написала вона.

«Ми маємо звільнити всіх. Але... я навіть уявити не можу, як всі ці останні події вплинуть на наш діалог з європейськими та американськими партнерами, на яких ми чинимо тиск з приводу заручників, до яких апелюємо з вимогою тиснути на РФ у питанні звільнення», – зізналася Геращенко.

За її словами, «відбувається нівелювання, дискредитація, вульгаризація самої теми політв'язнів, драма українців у полоні перетворюється на фарс».

Нагадаємо, Генпрокуратура звинувачує Надію Савченко в підготовці теракту в стінах Верховної Ради.

Також стало відомо, що вулиці в урядовому кварталі Києва патрулюють правоохоронці, озброєні автоматами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: