Підготовка теракту у ВР: невдалий «держпереворот» Савченко та подальший сценарій

Читать на русском
Віталій Куликполітичний експерт

З огляду на те, що до ЗМІ потрапили окремі фрагменти можливого звинувачення Надії Савченко в підготовці держперевороту, заяв ГПУ та того, що вже через годину після виступу очільника ГПУ до парламенту надійшло подання на позбавлення депутатської недоторканності Савченко та її арешт, очевидно, що Луценко не блефував. Схоже, цього разу ми маємо справу не просто з балаканиною та заявами, а із задокументованими фактами та доказовою базою.

Таку думку на своїй сторінці в Facebook висловив політолог Віталій Кулик, передає «Слово і Діло».

Експерт зазначив, що є інформація про те, що слідчі мають кілька терабайтників записів, де фігурує Савченко, контакти з Рубаном, з офіцерами, агентами ГРУ та СБУ, де вони конкретно обговорюють майбутню «революцію».

Він звернув увагу на заяву самої Савченко перед візитом на допит до СБУ.

«Хто хоч раз не думав знищити цю владу, знести цю владу, як закликав Майдан? Хто не думав підірвати Банкову чи Верховну Раду? Про це не можна говорити на вулиці? У нас про це не говорить лише ледачий. У нас про це говорять усі», – нагадав Кулик слова нардепа, зауваживши, що тим самим Савченко сама визнала свої наміри.

Так, вВладу в Україні традиційно не люблять, і вона сама дає для цього підстави. Але що натомість? План Савченко «про зміну системи», який вона презентувала? Є великі сумніви, що Савченко сама зрозуміла хоча б половину з того, що там пропонується.

«Правлячий клас не здатний до самообмеження. Крім того, революція не завершена. З 2015 року в суспільстві ширяться ідеї силового сценарію зміни влади. Про переворот та хунту говорять обивателі й ті, хто бачить скрізь «зраду», – додав експерт.

Савченко звинувачують у підготовці теракту в Раді: реакція соцмережНадію Савченко звинувачують у підготовці теракту в парламенті. Що про це думають у соцмережах – у матеріалі Слова і Діла.

За його словами, на відміну від обивателів, які пліткують про переворот і викликають на кухнях «дух Адольфа», Надія Савченко – народний депутат України, донедавна член комітету з нацбезпеки.

«Вона наділена мандатом народної довіри. Крім того, Савченко від розмов та солодких мрій про хунту перейшла до конкретної справи – почала цей переворот готувати. Для того, щоб вв’язатися в цю історію, Савченко не потрібні були навіть куратори з РФ. Вона могла сама повестися на провокацію та повірити у власну місію. Такий у неї психотип», – пояснив він.

«Що далі? Питання лише в тому, коли слідчі презентують свій «улов» і який оберуть сценарій. Позбавляти депутатської недоторканності та арештовувати Героя України, проводити показовий суд і саджати чи затягувати процес та отримувати електоральний зиск, тому що Савченко була №1 у партійному списку «Батьківщини». Савченко – це політична відповідальність Тимошенко», – резюмував Віталій Кулик.

Раніше «Слово і Діло» з'ясувало, як у соціальних мережах відреагували на звинувачення на адресу Савченко.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: