Прем'єр-міністр Словенії подав у відставку

Читать на русском
Прем'єр-міністр Словенії Мирослав Церар заявив, що прийняв рішення подати у відставку. Політична криза і в сусідній Словаччині.

Прем'єр-міністр Словенії Мирослав Церар заявив, що прийняв рішення подати у відставку.

Про це повідомляє Reuters, пише «Слово і Діло».

Дострокові вибори. У Словаччині через убивство журналіста змінять парламентСловацька партія Most-Híd, що входить до коаліції, ініціює дострокові вибори через вбивство журналіста Яна Куцяка.

«Проект залізниці зазнав нового удару від тих, хто хоче зупинити розвиток Словенії. Я не хочу бути частиною такої історії країни», - сказав Церар.

Він мав на увазі проект по фінансуванню залізниці Копер-Дивача вартістю 1 млрд євро. Верховний суд Словенії вчора скасував результати референдуму 2017 року, який вводить проект в дію.

Також причиною є страйки вчителів і держслужбовців за підвищення зарплати. Церар заявив на прес-конференції, що буде займати пост до формування нового уряду. За три місяці в країні президентські вибори. Поки невідомо, чи призведе відставка Церара до дострокових або відстрочених виборів.

Мирослав Церар став прем'єр-міністром Словенії влітку 2014 року. Його центристська партія, яка носить в якості назви його ім'я, займає 36 з 90 місць у парламенті.

Нагадаємо, у сусідній Словаччині прем'єр-міністр країни Роберт Фіцо заявив, що готовий піти у відставку на тлі політичного скандалу.

Як відомо, раніше десятки тисяч словаків вийшли на вулиці міст країниі за кордоном через вбивство журналіста-розслідувача Яна Куцяка. Протестувальники прийшли також під будівлі парламенту і уряду і вимагали відставки прем’єра Роберта Фіцо.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: