Дострокові вибори. У Словаччині через убивство журналіста змінять парламент

Читать на русском
Словацька партія Most-Híd, що входить до коаліції, ініціює дострокові вибори через вбивство журналіста Яна Куцяка.

Словацька партія Most-Híd, що входить до коаліції, ініціює дострокові вибори через вбивство журналіста Яна Куцяка.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє портал SME.

Уряд Словаччини оголосив нагороду за допомогу в пошуку вбивці журналістаПрем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що уряд виплатить в якості нагороди 1 млн євро за інформацію, яка допоможе в розслідуванні.

Напередодні на з’їзді партії вирішили обговорити можливість дострокових виборів з іншою коаліційною партією SNS.

«Республіканська рада партії доручає партійному керівництву обговорити можливості дострокових парламентських виборів» - заявив лідер партії Most-Híd Бела Бугар.

У разі якщо уряд не погодиться на дострокові вибори, партія збирається вийти з коаліції. Це, найімовірніше, так само матиме наслідком досnрокове припинення повноважень парламенту.

«Ми проголосували одноголосно, якщо домовленість щодо дострокових виборів буде досягнута, наші міністри лишаються на постах» - сказав Бугар.

За його словами, дострокові вибори мають відбутися якнайскоріше.

Президент Словаччини заявив про можливість дострокових виборівПрезидент Словаччини Андрій Кіска заявив, що дострокові вибори можуть стати опцією для відновлення суспільної довіри в зв'язку з убивством журналіста-розслідувача, яке стало резонансним для нації.

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо виступає проти ідеї дострокових виборів.

У понеділок міністр внутрішніх справ Словаччини Роберт Каліняк заявив, що подає у відставку на тлі політичної кризи у країні.

Нагадаємо, на вихідних десятки тисяч словаків вийшли на вулиці міст країни і за кордоном через вбивство журналіста-розслідувача Яна Куцяка. Протестувальники прийшли також під будівлі парламенту і уряду і вимагали відставки прем’єра Роберта Фіцо.

На тлі зростання протестів проти уряду Фіцо після вбивства журналіста президент Словаччини закликав до змін в уряді або позачергових виборів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: