Словацький прем'єр готовий піти у відставку

Читать на русском
Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що готовий піти у відставку на тлі політичного скандалу в зв'язку з убивством журналіста-розслідувача Яна Кучака.

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що готовий піти у відставку на тлі політичного скандалу в зв'язку з убивством журналіста-розслідувача Яна Кучака.

Про це повідомляє BBC, пише «Слово і Діло».

Президент Словаччини заявив про можливість дострокових виборівПрезидент Словаччини Андрій Кіска заявив, що дострокові вибори можуть стати опцією для відновлення суспільної довіри в зв'язку з убивством журналіста-розслідувача, яке стало резонансним для нації.

При цьому прем'єр Словаччини озвучив умову своєї відставки - якщо президент відмовиться від дострокових виборів і погодиться з тим, що коаліція продовжить роботу в нинішньому складі.

Фіцо додав, що готовий представити кандидата на пост глави уряду від його партії.

Нагадаємо, що депутати парламенту Словаччини призначили на 19 березня голосування про вотум недовіри уряду прем'єр-міністра Роберта Фіцо.

Фіцо очолив коаліційний уряд після виборів в 2016 році. Також він обіймав крісло прем'єра в 2006-2010 роках і з квітня 2012 року.

27-річний журналіст Ян Кучак і його дівчина були застрелені в своєму будинку у місті Велка-Мака. Кучак працював над темою про шахрайство з грошима ЄС і можливу причетність до цього італійської мафії з клану Ндрангета.

За даними ЗМІ, зв'язки мафією мали найближчі соратники прем'єр-міністра Роберта Фіцо - його помічниця Марія Трошкова і глава Радбезу Вільям Ясан. Обидва чиновника тимчасово покинули свої пости на час проведення розслідування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: