Посвідчення водія: нові правила для іспиту

Читать на русском
Українці можуть безкоштовно завантажити чек-лист із сайту Головного сервісного центру МВС, що спростить підготовку до іспиту.

Головний сервісний центр МВС уперше запровадив чек-лист для практичних іспитів на отримання посвідчення водія.

Про це інформує прес-служба МВС, пише «Слово і Діло».

Порядок на дорогах: як зміниться життя автомобілістів у 2018 роціУ новому році на автомобілістів чекає низка законодавчих новацій. Вони стосуватимуться як змін до ПДР, так і вирішення проблеми з авто на іноземній реєстрації. Чого слід очікувати та якою буде реакція автомобілістів – у матеріалі Олександра Радчука.

«Головний сервісний центр МВС уперше запровадив чек-лист для практичних іспитів на отримання посвідчення водія. Екзаменатори користуватимуться зручним чек-листом під час практичної частини іспиту. В ньому зазначені перелік вправ та типові помилки, яких припускаються громадяни під час практичного іспиту, та шкала оцінювання», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що практичний іспит складається з двох етапів: перший етап проходить на майданчику для навчання з початкового керування, другий – на визначеному маршруті в умовах дорожнього руху.

У МВС пояснили, що громадяни можуть безкоштовно завантажити чек-лист із сайту Головного сервісного центру МВС, що спростить для них процес підготовки до іспиту.

«Під час іспиту чек-лист друкується на зворотній частині екзаменаційного листа, його наявність гарантує прозорість та зрозумілість системи оцінювання навичок кандидата у водії. Після завершення іспиту особа, яка його складала, може ознайомитися із зазначеними екзаменатором помилками, залишивши на чек-листі свій підпис», – уточнюється в повідомленні.

Нагадаємо, МВС оприлюднило маршрути практичних іспитів.

Як стало відомо, раніше в Україні набули чинності нові правила дорожнього руху.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: