У Німеччині створили «велику коаліцію» на чолі з Меркель – ЗМІ

Читать на русском
Більшість членів Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) проголосували за формування «великої коаліції» з блоком Християнсько-демократичного союзу (ХДС) і Християнсько-соціального союзу (ХСС).

Більшість членів Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) проголосували за формування «великої коаліції» з блоком Християнсько-демократичного союзу (ХДС) і Християнсько-соціального союзу (ХСС).

Про це повідомила СДПН на прес-конференції в Берліні 4 березня, передає Deutche Welle, пише «Слово і Діло».

Меркель підтримала «Північний потік-2»Прем'єр-міністр Польщі нагадав Меркель про те, що в результаті будівництва Північного потоку-2 буде підірвана роль України як транзитної країни російського газу.

За політичний союз на чолі з Меркель висловилися 66,02% соціал-демократів. Всього в голосуванні брали участь 363 тис. 494 члена СДПН. На даний час СДПН налічує понад 463 тис. членів, всі вони могли брати участь в голосуванні по пошті. Голосування почалося 20 лютого і завершився 2 березня.

Таким чином, в Німеччині не залишилося перешкод для формування урядової коаліції. На початку лютого керівництво блоку ХДС/ХСС і СДПН узгодили текст коаліційної угоди, але лідери соціал-демократів висунули умову, за яким угода може бути підписана лише тоді, коли його схвалять рядові члени партії.

Згідно з коаліційною угодою, ХДС і СДПН отримають по шість міністерських портфелів. Хоча на виборах 24 вересня 2017 року соціал-демократи набрали набагато менше голосів, ніж ХДС, це стало умовою для формування «великої коаліції». Ще три міністерства очолять представники ХСС.

При цьому СДПН отримає ряд ключових міністерств, таких як МЗС, міністерство праці та соціального забезпечення і міністерство фінансів. Раніше стало відомо, що ХДС визначилась з кандидатурами на міністерські пости.

Нагадаємо, «Велика коаліція» править Німеччиною з 2013 року.

Раніше Трамп, Меркель і Макрон обговорили заяви Путіна про ядерну зброю.

Відзначимо також, Меркель назвала ім'я своєї наступниці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: