Є й нові обличчя. Партія Меркель визначила кандидатів у міністри

Читать на русском
Партія Ангели Меркель Християнсько-демократичний союз (ХДС) визначилася з кандидатами на міністерські посади в майбутньому уряді Німеччини.

Партія Ангели Меркель Християнсько-демократичний союз (ХДС) визначилася з кандидатами на міністерські посади в майбутньому уряді Німеччини.

Про це стало відомо в неділю, 25 лютого, з кіл, близьких до керівництва ХДС, пише «Слово і Діло».

Меркель пообіцяла об'єднати Євросоюз спільно з МакрономНімеччина і Франція працюватимуть разом, щоб об'єднати Європейський Союз. Про це йдеться в новорічній промові канцлера ФРН Ангели Меркель.

Середній вік міністрів порівняно з попереднім кабінетом істотно знизився, в його складі знайшлося місце і для критиків Меркель, відзначають політологи.   Зокрема, посаду міністра охорони здоров'я повинен обійняти 37-річний Йенс Шпан, що вважається одним з головних критиків Меркель з консервативного крила ХДС. Міністром освіти і наукових досліджень стане 46-річна Аня Карлічек, яка прийшла в політику з готельного бізнесу.

45-річний давній соратник Меркель Хельге Браун може стати головою відомства федерального канцлера, Юлія Клекнер - очолити аграрне відомство.

Міністр оборони ФРН Урсула фон дер Ляйен повинна, незважаючи на критику, залишитися на своїй посаді. А нинішній голова відомства федерального канцлера Петер Альтмайер - стати міністром економіки.

Крім посади голови уряду, ХДС, згідно з коаліційною угодою, повинен отримати шість міністерських портфелів. Стільки ж - Соціал-демократична партія Німеччини (СДПН), хоча на виборах 24 вересня минулого року вона зібрала значно менше голосів, ніж ХДС. Ще три міністерства очолять представники баварського Християнсько-соціального союзу (ХСС), що входить в консервативний партійний блок.

Соціал-демократи, відзначають аналітики, зуміли отримати для себе не тільки зовнішньополітичне відомство, яке традиційно забезпечує високу популярність його голови, а й міністерство праці та соціального забезпечення. У нього в Німеччині найбільший - причому, з відривом - бюджет. А ще - міністерство фінансів, яке вважається ключовим, і за рідкісним винятком в коаліціях з участю консерваторів завжди було їх вотчиною.

Після того, як лідери консерваторів і соціал-демократів погодили текст їх майбутнього коаліційного договору, залишилося лише отримати санкцію самих партій на його підписання. Християнські демократи скликають для цього з'їзд в кінці лютого, соціал-демократи - проводять письмове опитування всіх членів партії.

Раніше про свою відставку оголосив генеральний секретар Християнсько-демократичного союзу Петер Таубер.

Раніше Меркель назвала ім'я своєї наступниці.

А союзники Меркель першими схвалили коаліційну угоду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: