Турецькі військові заявили про оточення Афріна

Читать на русском
У Генштабі військових сил Туреччини заявили, що оточили центр сирійського міста Афрін і почали його облогу.

У Генштабі військових сил Туреччини заявили, що оточили центр сирійського міста Афрін і почали його облогу.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на агентство Анадолу.

Туреччина загрожує почати нову операцію в СиріїПрезидент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган не виключив можливості проведення нових військових операцій в Сирії після завершення бойових дій в Афріні.

Турецькі військові заявили, що в результаті проведених операцій з 12 березня 2018 року вдалося осадити місто Афрін, крім того, встановлено контроль над стратегічно важливими для подальших операцій регіонами.

«З початку операції в Афріні нейтралізовані 3393 терориста. Туреччина продовжить робити все можливе для того, щоб мирне населення не постраждало під час операції. ЗС Туреччини продовжують проводити наземні і повітряні операції», - йдеться в повідомленні.

Місто Афрін на північному заході Сирії є форпостом сирійських курдів і їх воєнізованих «Загонів народної самооборони» (YPG), яких Анкара називає терористами.

21 січня Генштаб Туреччини оголосив про початок наземної операції на півночі Сирії (район Афріна) проти курдських збройних формувань.

В Анкарі наполягають, що «курдські терористи», які орудують на півдні Туреччини, нібито отримують підтримку з сирійського Афріну, і це загрожує нацбезпеці країни.

Крім того, керівництво антитерористичної коаліції з боротьби з ІДІЛ на чолі з США заявило про створення «сил охорони кордону» Сирії на основі курдських формувань, що також викликало різке неприйняття з боку Анкари.

20 лютого в Афрін увійшли проурядові війська Асада, однак на відстані до 10 км від Афрін їх обстріляла турецька артилерія, вони були змушені відступити.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: