Туреччина загрожує почати нову операцію в Сирії

Читать на русском
Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган не виключив можливості проведення нових військових операцій в Сирії після завершення бойових дій в Афріні.

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган не виключив можливості проведення нових військових операцій в Сирії після завершення бойових дій в Афріні.

Як інформує «Слово і Діло», він знову підкреслив, що Туреччина буде домагатися повної перемоги над тероризмом в регіоні, передає агентство Anadolu.

Військова операція «Оливкова гілка»: Туреччина завдає авіаударів по СиріїТуреччина проводить військову операцію під назвою Оливкова гілка проти сирійських курдів. Анкара почала застосовувати авіаудари по Сирії.

«Ми ведемо відповідні обговорення. Мета Туреччини - не захоплення чужих територій, а ліквідація загрози тероризму в регіоні. Туреччина буде боротися з терористами всюди, де вони орудують», - сказав Ердоган.

Президент Туреччини також розкритикував позицію країн НАТО щодо Сирії за недостатню підтримку, хоча Анкара за призовом НАТО взяла участь в операціях альянсу в Сомалі, на Балканах і в Афганістані.

«Хіба Туреччина не є членом НАТО? Де країни альянсу? Коли справа стосувалася Афганістану, всі країни НАТО запрошували підтримати дії альянсу. Коли ж мова йде про Сирію ... Якби країни альянсу могли, то вони відкрито протистояли б Туреччини в Сирії. Але вони натрапили на чітку позицію Туреччини і не знайшли в собі мужності на цей крок», - сказав він.

За його словами, на цей момент турецькі сили і опозиційна офіційній владі «Сирійська вільна армія» підійшли до міста Афрін на три кілометри і можуть увійти в місто в будь-який момент.

Тим часом стало відомо, що турецькі ВПС бомбардували центр Афрін. Відзначається, що серед жителів є вбиті і поранені.

За даними Анкари, з початку операції «Оливкова гілка» в Афріні «нейтралізовані» 2940 бойовиків. Операція триває з 20 січня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: