Стало відомо, які питання планують розглянути в Раді

Читать на русском
Депутати сьогодні розглядатимуть законопроекти щодо Державного бюро розслідувань. Однак  відсутнє питання про подання Юрія Луценка щодо  Євгена Бакуліна.

Верховна Рада у вівторок, 13 березня, планує розглянути три законопроекти, якими передбачено внести зміни до деяких законів і законодавчих актів України стосовно діяльності Державного бюро розслідувань.

Про це йдеться в порядку денному Ради, опублікованому на сайті парламенту, пише «Слово і Діло».

Погоджувальна рада: за що нардепи голосуватимуть 13-16 березняВерховна Рада цього пленарного тижня планує розглянути нарешті кадрові питання, а також постанову про зняття недоторканності з нардепа Бакуліна.

Рада має намір розглянути депутатські законопроекти №5395 «Про внесення змін до Закону України «Про Державне бюро розслідувань» щодо уточнення окремих положень» і №7450 «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення окремих положень з питань діяльності Державного бюро розслідувань», а також урядовий проект закону №6430 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення діяльності Державного бюро розслідувань". Розгляд цих законопроектів у першому читанні передбачений у блоці питань правоохоронної діяльності.

Водночас на початку ранкового пленарного засідання депутати матимуть ухвалити допрацьований проект постанови «Про порядок денний восьмої сесії Верховної Ради України восьмого скликання» (№8063).

Після цього у другому читанні парламент планує прийняти законопроект 7161 «Про внесення зміни до Закону України «Про реабілітацію інвалідів України» щодо встановлення групи інвалідності учасникам антитерористичної операції», згідно з яким для учасників АТО, в яких було ампутовано кінцівки, встановлюється група інвалідності, не нижча другої. Для повторного розгляду з пропозиціями президента України в Раду вноситься закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо стабілізації діяльності Державного акціонерного товариства «Чорноморнафтогаз» у зв'язку з тимчасовою окупацією території України».

Окрім того, в Раді у вівторок заплановано розгляд блоку питань інтелектуальної власності.

Також на розгляд парламенту 13 березня винесено питання щодо призначення окремих позачергових місцевих виборів.

Однак у порядку денному відсутнє питання про розгляд подання генерального прокурора Юрія Луценка на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата із «Опозиційного блоку» Євгена Бакуліна.

Нагадаємо, законність цього подання Регламентний комітет ВР визнав напередодні, під час свого засідання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: