Порошенко знає, як переконати МВФ не підвищувати ціни на газ

Читать на русском
Президент Петро Порошенко впевнений у досягненні домовленостей з МВФ, за якими ціни на газ в Україні не півищуватимуться.

Президент Петро Порошенко впевнений у досягненні домовленостей з МВФ, за якими ціни на газ в Україні не півищуватимуться.

Про це він сказав під час зустрічі з представниками бізнесу, пише «Слово і Діло».

Гройсман запевняє, що газ для населення не подорожчаєСказано 27 квітня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Куди складнішим, як на мене, є таке питання, як вимога фонду (МВФ – ред.) ще раз підвищити ціни на газ. Хочу, щоб були припинені будь-які інсцинуації. Наша співпраця з МВФ є важливим пріоритетом. На співпрацю з МВФ розраховують й орієнтуються інвестори», – сказав він.

За словами Порошенка, рішення ЄС про надання Україні макрофінансової допомоги в розмірі 1 млрд євро також пов’язане зі співпрацею з МВФ.

«Я не маю жодного сумніву, що діалог із Фондом потрібен, що ухвалення рішень Стокгольмським арбітражем, зміна цінового паритету є новими обставинами, які мають бути враховані. І впевнений, що Мінфін, який проводить ці переговори (щодо надання траншу – ред.), та інші переговорники докладуть максимум зусиль, які дозволять знайти розумний баланс між необхідністю співпраці з кредиторами й інтересами українських домогосподарств», – сказав Порошенко.

Імпорт газу: скільки блакитного палива Україна закупила з 1991 рокуМинулого року Україна імпортувала 14,1 мільярда кубометрів газу з Європи й заплатила за це 3,2 млрд доларів.

Як відомо, в Міжнародному валютному фонді заявили, що умовою для перегляду програми розширеного фінансування та виділення траншу кредиту для України є ухвалення закону про антикорупційний суд та приведення цін на газ до ринкового рівня.

Раніше прем’єр міністр України Володимир Гройсман заявив, що в цьому сезоні підвищення ціни на природний газ не буде.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: