МВФ знову нагадав Україні про антикорсуд

Читать на русском
МВФ продовжує наполягати на ухваленні владою України законодавства про Антикорупційний суд відповідно до зобов'язань країни в рамках програми співпраці EFF.

МВФ продовжує наполягати на ухваленні владою України законодавства про Антикорупційний суд відповідно до зобов'язань країни в рамках програми співпраці EFF.

Як інформує «Слово і Діло», про це сказав офіційний представник фонду Джеррі Райс, повідомляє Интерфакс-Украина в четвер, 8 березня.

Антикорупційний суд: із приводу чого будуть дискусії та коли запрацює новий орган?Народні депутати після довгої паузи та закликів Заходу нарешті ухвалили законопроект про антикорупційний суд у першому читанні. Коли чекати голосування в другому читанні та коли може запрацювати орган, міркували експерти.

«На прохання влади України група експертів МВФ відвідувала Київ для обговорення технічних питань реформ, передбачених програмою EFF, включаючи проект закону про Антикорупційний суд. За підсумками візиту група експертів зробила заяву, згідно з якою необхідні подальші зусилля в реалізації відкладених заходів, необхідних для досягнення цілей програми, в тому числі в енергетичному і фіскальному секторах, а також в ухваленні антикорупційного законодавства», - заявив Райс під час брифінгу у Вашингтоні.

За його словами, переговори з владою України тривають. Однак при цьому дата прибуття місії МВФ до Києва в рамках чергового перегляду програми EFF поки не визначена.

Раніше міністр фінансів Олександр Данилюк заявив, що під час візиту до Києва групи експертів МВФ вдалося досягти прогресу в усіх напрямках.

Нагадуємо, в Кабміні очікують, що розмір четвертого траншу МВФ складе один мільярд доларів. Гроші планують направити в резерви Нацбанку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: