Луценко розповів про контакти Рубана із Захарченком

Читать на русском
Генпрокурор обіцяє оприлюднити докази у справі Рубана після завершення слідства. Але все ж згадав, що у ГПУ є відео того, як автоматники Захарченка завантажують машину Рубана.

У Генпрокуратури є аудіо-та відеодокази того, що керівник центру «Офіцерський корпус» Володимир Рубан контактував із лідером так званої «ДНР» Олександром Захарченком. Матеріали в цій справі будуть оприлюднені після завершення слідства.

Про це заявив генпрокурор Юрій Луценко в ефірі телеканалу ZIK, пише «Слово і Діло».

Вирок і реальний термін: чому зарано робити висновки у справі Рубана?СБУ підозрює Рубана у змові з ватажками ДНР, які готували теракти в центрі Києва. Переговірника арештували на 2 місяці, а захист уже підготував апеляцію. Оцінили ситуацію фахівці.

«У нас є відео, де автомобіль, яким керує Рубан, перетинає наш КПВВ, заїжджає на територію «ДНР», потім автоматники Захарченка сідають за кермо й у трьох військових частинах Горлівки закладають зброю. Повертаються. За кермо сідає Рубан. Далі – всі бачили його затримання. При цьому в нас є докази, це викладено в аудіо, про те, що він контактував із Захарченком і планував терористичний акт», – розповів Луценко.

За словами генпрокурора, слідство має серйозні докази на підтвердження того, що готувався теракт.

Рубанути з плеча: дуже дивний замах на президентаВерсія про те, що Володимир Рубан готував масштабні теракти в Києві й замах на перших осіб України, слабка, вважає Максим Кречетов.

«Те, що я знаю з матеріалів слідства – трупів могли бути сотні. Я знайомий із матеріалами слідства. Можу вам сказати, що все дуже серйозно. Всі сумніваються, що версія голови СБУ підтверджена. У нас є дуже серйозні докази, що йшлося про підготовку реального теракту, в тому числі з мінометами, автоматами й гранатами», – заявив Луценко.

Він також відповів на глузування скептиків, що міни не збігаються з калібром кулемета, який був у мікроавтобусі.

«При цьому потрібно згадати, що була перша партія зброї, яка була завезена на нашу територію під контролем Служби безпеки України та процесуальних керівників військової прокуратури. І ось до тих мінометів вона підходить», – зазначив голова ГПУ.

Нагадаємо, Рубана затримали біля Майорська з великою кількістю зброї.

Раніше стало відомо, що захистр Рубана подасть апеляцію на його арешт.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: