Геращенко заявила про дружнє ставлення бойовиків до Рубана

Читать на русском
Ворожі терористичні угруповання неодноразово демонстрували своє дружнє ставлення до Володимира Рубана.

Ворожі терористичні угруповання неодноразово демонстрували своє дружнє ставлення до Володимира Рубана.

Про це заявила уповноважена президента з мирного регулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях Ірина Геращенко на Facebook, пише «Слово і Діло».

Переговірника Рубана затримали з арсеналом зброї: що пишуть у соцмережахПереговірника Рубана затримали на КПВВ з арсеналом зброї. Що про це думають у соціальних мережах – у матеріалі Слова і Діла.

Вона розповіла, що не дивлячись на всі зусилля української сторони до полонених жодного разу не допустили представників МКЧХ та омбудсмена, не дозволяли їм телефонувати рідним, але без проблем дозволяли Рубану зустрічатися з полоненими, брати у них інтерв'ю і проводити відеозйомку. Крім того, представники бойовиків в Мінську неодноразово намагалися впливати на склад робочих груп, в тому числі за допомогою шантажу і особистих погроз, але Рубана публічно називали в числі тих, з ким хотіли б співпрацювати.

У той же час глава угруповання «ДНР» Олександр Захарченко в коментарі для Telegram-каналу WarGonzo заявив, що з Рубаном він не співпрацював.

«З Володимиром Рубаном зустрічався тільки з питань обміну полоненими. Досить давно», - стверджує Захарченко. Що стосується озвучених СБУ планів про проведення терактів в Києві та держперевороту, їх він назвав «сценарієм дешевого американського бойовика для країн третього світу».

Нагадаємо, що Володимир Рубан був затриманий вчора, 8 березня, на лінії розмежування під час перевезення великої партії зброї. Його звинувачують у підготовці терактів у центрі Києва, плануванні держперевороту і незаконному поводженні зі зброєю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: