«Аспірант» НАТО: які офіційні позиції насправді закріплені в Альянсі?

Читать на русском
Олександр Мусієнкополітичний експерт

Статус «аспіранта» в НАТО не передбачений, а всі, хто знає англійську або бодай відкриє словник, знають, що слово «aspirations» перекладається як «наміри». Тобто ця заява Альянсу є не більш ніж декларацією.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав політолог Олександр Мусієнко, передає «Слово і Діло».

Як зазначив експерт, в НАТО передбачені дві офіційні позиції.

«Суть першої – долучення до плану дій щодо членства в Альянсі, процедура якого затверджена на саміті НАТО 24 квітня 1999 року й передбачає виконання країною-претендентом умов передбачених у п'яти розділах», – додав політолог.

«Зокрема, це політичні та економічні питання, оборона й військові питання, третій розділ – питання ресурсів, четвертий – питання безпеки й правові питання», – констатував він.

Друга офіційна позиція – безпосередньо вступ до НАТО, підкреслив експерт.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко запевнив, що рішення про вступ України до НАТО прийматиметься на референдуміСказано 1 грудня 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Як бачимо, з різних причин, на жаль, і до першого, і до другого нам ще далеко, а про наміри можна говорити дуже багато, але це залишається лише на рівні заяв», – резюмував Олександр Мусієнко.

Президент України Петро Порошенко привітав рішення НАТО про визнання амбіцій країни щодо членства в Альянсі.

За даними «Слова і Діла», Петро Порошенко 24 листопада 2014 року запевнив, що рішення про вступ України до НАТО ухвалюватиметься на референдумі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: