Порошенко назвав наступний крок на шляху вступу України до НАТО

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко привітав рішення НАТО про визнання амбіцій країни щодо членства в Альянсі.

Президент України Петро Порошенко привітав рішення НАТО про визнання амбіцій країни щодо членства в Альянсі.

«Це стало визнанням реального стану наших відносин з НАТО», - написав він на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

Україна закликає Угорщину припинити блокувати участь Порошенка в саміті НАТОНАТО надав Україні статус країни-аспіранта. Українська сторона звернулася до Будапешту з приводу блокування засідань НАТО.

Порошенко також заявив, що наступна амбіція України - План дій щодо членства.

За словами глави української держави, саме про це йшлося в листі, адресованому генсеку НАТО Йенсу Столтенбергу. Там було офіційно зафіксовано прагнення України стати членом Альянсу.

«Тиха дипломатія просування наших принципових позицій, про що домовилися з нашими партнерами, дає свої вагомі результати», - резюмував Порошенко.

Раніше повідомлялося, що в НАТО офіційно визнали прагнення України отримати повноцінне членство в Альянсі і надали статус країни-аспіранта.

Статус країни-аспіранта означає, що країна офіційно задекларувала свій інтерес в приєднанні до Альянсу і отримує запрошення приєднатися до Інтенсифікованого діалогу з НАТО з питань членства та пов'язаних з ним реформ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: