Волкер: Україна до членства в НАТО не готова

Читать на русском
Спеціальний представник Державного департаменту США в справах України Курт Волкер заявив, що на сьогодні Україна та Грузія не готові до вступу до НАТО.

Спеціальний представник Державного департаменту США в справах України Курт Волкер заявив, що на сьогодні Україна та Грузія не готові до вступу до НАТО.

Як інформує «Слово і Діло», таку інформацію Волкер повідомив, коментуючи питання надання Плану дій щодо членства в НАТО, який Україні та Грузії відмовилися надати в 2008 році, передає УНІАН.

У НАТО офіційно немає статусу країни-аспірантаВ офіційних документах НАТО статус країни-аспіранта не закріплений, проте включення України до числа країн, які задекларували своє прагнення до членства, означає, що в майбутньому вона може увійти до складу Альянсу.

«Вам потрібно було зробити багато роботи, й зараз для обох країн багато ще залишається зробити. ПДЧ був розроблений як інструмент», - заявив Волкер.

Він повідомив, що в 2008 році США підтримували надання ПДЧ, але проти виступили союзники.

«Ви не повинні забувати контекст, у якому було принято це рішення. США виступали за надання ПДЧ для України та Грузії, що було правильно, й що повинно було бути зроблено, тому що ПДЧ не є гарантією членства. Це - інструмент, шлях допомогти країні підготуватися, щоб вона стала надійним кандидатом пізніше», - заявив Волкер.

Нагадаємо, 10 березня в листі до генерального секретаря НАТО Йенса Столтенберга президент Петро Порошенко просить надати Україні План дій щодо членства в Північноатлантичному альянсі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: