Суд заарештував майно ще одного підозрюваного у справі Труханова

Читать на русском
Антикорупційне бюро домоглося арешту майна ще одного фігуранта справи про купівлю європейської мерії в Одесі.

На майно підозрюваного в причетності до розтрати 185 мільйонів гривень одеського бюджету на купівлі будівлі нової мерії Одеси представника офшору Valton Group LP Ігоря Кравченка наклали арешт.

Таке рішення ухвалив суддя Солом'янського районного суду міста Києва понад тиждень тому за результатами розгляду клопотання детектива НАБУ, повідомляє «Слово і Діло».

За версією слідства, Кравченко за попередньою змовою з невстановленими особами, які здійснюють фактичний контроль за фінансово-господарською діяльністю афілійованих та пов'язаних між собою суб'єктів господарювання UAB Naster, Valton Group LP і ТОВ «Девелопмент Еліт», а також іншими особами заволоділи коштами місцевого бюджету міста Одеси в розмірі 185 млн грн. Дії представника Valton Group LP кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 5 ст. 27 (пособництво) і ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним).

Детективи встановили, що підозрюваний має частки в статутних капіталах ТОВ «Блек Сі Шіппінг Сервіс Лтд», АТ «Південь України», ТОВ «БС Шіппінг Сервіс Лтд», ТОВ «БС Вантажний термінал» і є власником земельної ділянки площею 372 кв. м. Також Кравченко з 2009 року перебуває в шлюбі. Його дружина володіє земельною ділянкою площею 498 кв. м. і житловим будинком площею 182,9 кв. м. Зазначене майно належить підозрюваному та його дружині на праві спільної сумісної власності. У НАБУ просили накласти арешт на це майно, так як щодо Кравченка може бути використана спеціальна конфіскація як додаткове покарання в разі визнання його винним.

Суд задовольнив клопотання.

Нагадаємо, суд взяв під варту Кравченка з альтернативою застави в 5,5 млн грн.

Раніше журналіст «Слово і Діло» з'ясував, на яке майно мера Одеси Геннаддія Труханова суд наклав арешт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: