Великобританія готує свій «список Магнітського»

Читать на русском
Нові санкції почали розробляти ще до отруєння колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля, який перейшов на бік Великобританії.

Проти 49 російських чиновників, причетних до корупції і порушення прав людини, в Великобританії хочуть запровадити нові санкції.

Як інформує «Слово і Діло», про це в неділю, 11 березня, повідомляє TheTelegraph.

«Кремлівський список» у дії: до чого може призвести та навіщо це США?У Вашингтоні повідомили, що запровадять санкції проти РФ уже цього тижня. Але нещодавно Волкер заявив про готовність пом’якшити санкції, якщо РФ посприяє миру на Донбасі. Ситуацію оцінили експерти.

Відзначається, що нові санкції будуть аналогом «списку Магнітського», який діє в США.

Голова британського МЗС Борис Джонсон і міністр внутрішніх справ Ембер Радд домовилися, що Великобританія розробить свою версію ухваленого в США закону, згідно з яким 49 російських громадян внесені в офіційний список «грубих порушників прав людини».

Як повідомляється, розробка документа почалася до того, як в британському Солсбері були отруєні екс-співробітник ДРУ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія, при цьому, на думку чиновників, багато що в цьому замаху вказує на причетність до нього Росії.

У суботу ввечері представники консерваторів, які виступають за нові санкції, заявили, що міністри погодилися реалізувати «поправки Магнітського» і проект закону знаходиться в Палаті громад, але уряд чинить опір внесенню в нього «ключових» елементів, які зроблять це закон дієвим.

Раніше Латвія встановила заборону на в'їзд для 49 росіян, які підозрюються в причетності до корупції, відмивання грошей і порушень прав людини.

Як повідомлялося, США розширили санкції по «списку Магнітського».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: