ЗМІ повідомили про вербування Скрипаля британською розвідкою в Іспанії

Читать на русском
Колишній офіцер ДРУ Сергій Скрипаль був завербований співробітником британської військової розвідки МІ-6 під час перебування в Іспанії.

Колишній офіцер ДРУ Сергій Скрипаль був завербований співробітником британської військової розвідки МІ-6 під час перебування в Іспанії.

Як інформує «Слово і Діло», про це передає «РІА Новини» з посиланням на матеріал газети Times.

За даними видання, спочатку на колишнього полковника ГРУ звернула увагу розвідка Іспанії, але завербувала його МІ-6. Знайомство Скрипаля з вербувальником відбулося в 1995 році: співробітник МІ-6 представився співробітнику ГРУ іспанським бізнесменом.

Газета повідомляє, що Скрипаль працював на МІ-6 протягом десяти років і діяв під оперативним псевдонімом «Негайно» (Forthwith).

У матеріалі уточнюється, що імен розвідників, які працюють в країнах Заходу, перебіжчик не назвав, але дані про персонал та структурі російської військової розвідки передав. Крім того, він розкрив всі робочі телефони співробітників Головного розвідувального управління (ГРУ) Генштабу Збройних сил Росії.

Отримані від Скрипаля дані передавалися в контррозвідку Великобританії (МІ-5) і Центральне розвідувальне управління (ЦРУ) США, уточнює газета.

Екс-полковник ГРУ і його дочка були виявлені без свідомості на лавці в британському місті Солсбері 4 березня. Всього медична допомога була потрібна більш ніж 20 постраждали при інциденті, госпіталізовані були троє. У розслідуванні обставин події Скотланд-Ярд попросив допомоги військових.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: