У Латвії набув чинності «список Магнітського»

Читать на русском
Міністерство закордонних справ Латвії заборонило в'їзд на територію країни 49 іноземних громадян, що фігурують у списку Магнітського.

Міністерство закордонних справ Латвії заборонило в'їзд на територію країни 49 іноземних громадян, що фігурують в «списку Магнітського».

Про це на своїй сторінці в Twitter повідомив голова відомства Едгар Ринкевич, пише «Слово і Діло».

Литва внесла Кадирова до «списку Магнітського»На підставі «закону Магнітського», який раніше ухвалив литовський Сейм, 49 громадянам Росії заборонений в'їзд в країну через порушення прав людини і відмивання грошей.

«Виконуючи рішення Сейму від 8 лютого 2018 року про призов встановити санкції для осіб, пов'язаних зі «справою Магнітського», а також згідно з резолюцією прем'єр-міністра Латвії від 22 лютого і грунтуючись на імміграційному законі, я встановив заборону на в'їзд в країну 49 особам» , - написав міністр.

Нагадаємо, 8 лютого парламент Латвії схвалив запровадження санкцій щодо фігурантів так званого «списку Магнітського», пов'язаних з масштабною корупцією, відмиванням грошей або порушенням прав людини.

Список названий на честь юриста Hermitage Capital Сергія Магнітського, який помер у московському СІЗО в 2009 році. Закони, спрямовані проти порушення прав людини і названі його ім'ям, діють також в США, Канаді, Естонії та Литві.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: