Втручання у вибори: США опублікували список обвинувачених росіян

Читать на русском
Міністерство юстиції США опублікувало список з 13 громадян Росії, які звинувачуються у втручанні в президентські вибори у 2016 році.

Міністерство юстиції США опублікувало список з 13 громадян Росії, які звинувачуються у втручанні в президентські вибори у 2016 році.

Усі обвинувачені є співробітниками Агентства інтернет-досліджень у Санкт-Петербурзі. Серед обвинувачених значиться й бізнесмен Євген Пригожин, якого ЗМІ пов'язують із цим агентством, пише «Слово і Діло».

У список обвинувачених росіян також потрапили Михайло Бистров, Михайло Бурчик (також відомий як Михайло Абрамов), Олександра Крилова, Анна Богачова, Сергій Полозов, Марія Бовда (також відома як Марія Бєляєва), Роберт Бовда, Вадим Подкопаєв, Гліб Васильченко, Ірина Каверзіна, Володимир Вєнков і Джейхун Асланов.

«Агентство інтернет-досліджень є російською організацією, метою якої є втручання у вибори і політичні процеси», - йдеться в обвинувальному висновку.

Зазначається, що особи, проти яких висунуті звинувачення, є співробітниками цієї організації.

Минулого тижня в США підтвердили втручання хакерів РФ у вибори. Зазначалося, що вони намагалися атакувати 21 штат. Зрештою, хакери отримали доступ до списків виборців у деяких штатах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: