Чубаров розповів про хитрощі голосування в Криму

Читать на русском
Місцеві ЗМІ будуть знімати відео із представниками різних національностей у національних костюмах, які нібито в такому вигляді прийшли на голосування.

У Криму місцева «влада» не впевнена, що зможе забезпечити високу явку виборців під час виборів президента Росії і збирають трудових мігрантів, щоб вони проголосували під виглядом кримчан.

Як інформує «Слово і Діло», про це в інтерв'ю 112 Україна розповів голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

Рефат ЧубаровГолова Меджлісу кримсько-татарського народу
Чубаров заявив, що буде підтримувати скасування законопроекту "Про створення вільної економічної зони "Крим"Сказано 19 січня 2018 р.Статус обіцянки: Архів

Він розповів, що вже зараз пропагандисти почали залучати трудових мігрантів, які прибули на окупований півострів із 2014 року.

«Вони вже проводять роботу з мобілізації трудових мігрантів, збирають людей, які працюють на терміналі Сімферопольського аеропорту, на будівництві військової дороги Таврида, людей такої, скажімо, неслов'янської зовнішності. Їх також будуть використовувати на виборах, щоб сказати, що це місцеві прийшли на вибори», - розповів глава Меджлісу.

Також, за його словами, підконтрольні Кремлю кримські ЗМІ готують сюжети на день виборів.

«По тому, про що нас інформують, - вже з ранку будуть показувати сюжети, нібито люди в дуже такому доброму настрої, з великою охотою приходять на дільниці», - розповів Чубаров.

Порошенко закликав не відправляти спостерігачів до окупованого КримуПрезидент України Петро Порошенко 5 березня провів зустріч з міністром закордонних справ Фінляндії Тімо Сойні.

Крім цього, додав він, будуть зніматися відео із представниками різних національностей у національних костюмах, які нібито в такому вигляді прийшли на голосування.

«Будуть показувати людей у національних костюмах, болгар, німців, а ось тут кримські татари, а ось українці у вишиванках, ось ці сюжети всі готуються», - уточнив Чубаров.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила постанову №7546, за допомогою якої звернулася до міжнародного співтовариства із закликом застерегти Росію від проведення виборів президента РФ на території анексованого Криму 18 березня 2018 року. «За» проголосували 255 народних депутатів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: