Порошенко закликав не відправляти спостерігачів до окупованого Криму

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко 5 березня провів зустріч з міністром закордонних справ Фінляндії Тімо Сойні.

Президент України Петро Порошенко 5 березня провів зустріч з міністром закордонних справ Фінляндії Тімо Сойні.

Про це повідомляє прес-центр глави української держави, передає «Слово і Діло».

Чи могла Україна захистити КримУкраїнське керівництво побоялося ухвалити рішення про силову операцію щодо захисту Криму в 2014 році.

Відзначається, що Порошенко подякував колезі за незмінну активну підтримку Фінляндією територіальної цілісності і суверенітету України, дотримання режиму санкцій ЄС проти РФ фінськими компаніями, а також сприяння прогресу в реформах в Україні.

Президенти обговорили ситуацію на Донбасі і в Криму, зокрема, перспективи розгортання миротворчої місії ООН.

«Сторони підтримали необхідність продовження режиму санкцій проти Росії до повного відновлення суверенітету і територіальної цілісності України», - йдеться в повідомленні.

Порошенко підкреслив, що наміри Кремля провести голосування на президентських виборах на території українського Криму безпосередньо суперечать міжнародному праву.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко не планує брати участь у парламентських виборах 2019 рокуСказано 28 лютого 2018 р.Статус обіцянки: Архів

«Глава держави закликав міжнародних партнерів не тільки до політичного осуду проведення незаконного виборчого процесу на півострові, але і вжити належних заходів для недопущення своїх громадян до так званого «міжнародного спостереження», - відзначають в прес-центрі українського президента.

Окрему увагу на зустрічі було приділено питанням двостороннього співробітництва, реалізації проектів у сфері енергоефективності та реформування освіти в Україні за фінансової підтримки Фінляндії.

Порошенко підкреслив, що в сучасних умовах питання енергоефективності набувають особливого значення для України.

«Домовилися підтримувати позитивну динаміку двостороннього діалогу, чому, зокрема, сприятиме візит президента Фінляндії в Україну», - відзначили в прес-центрі.

Раніше Порошенко повідомив, скільки українців скористалися безвізом.

Нагадаємо, прокуратура Криму попереджає громадян України, що в разі їхної участі в організації проведення російських виборів в анексованому Криму вони будуть відповідати за законом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: