Електронні візи: коли й де отримати

Читать на русском
Україна почне видавати електронні візи наприкінці березня. Тестується програма Електронний консул у 9 закордонних установах.

Наприкінці березня Україна запустить систему «Електронна віза».

Про це під час звіту за 2017 рік на прес-конференції повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, пише «Слово і Діло».

Скільки українців скористалися безвізом за перші місяці літа?Безвізовий режим набрав чинності дуже вчасно: в розпал літніх відпусток і канікул. «Слово і Діло» підрахувало, скільки українців скористалися безвізом за перші два місяці літа.

«Буквально декілька днів тому в Мін'юсті ми зареєстрували наказ щодо створення системи «Електронна віза». Вона вже пройшла перший тест. Чотири-п'ять тижнів вона буде тестуватися в повному обсязі. І наприкінці березня має запрацювати. Тобто цивілізованим шляхом кожен може отримати електронну візу», – пообіцяв міністр.

Він додав, що зараз також тестується програма «Електронний консул» у 9 закордонних установах.

«До літа, сподіваюся, теж завершимо, й до кінця року вона запрацює в повному обсязі», – сказав Клімкін.

Як відомо, після запровадження безвізового режиму з європейськими країнами 355 тисяч українців скористалися умовами спрощеної системи.

Нагадаємо, що безвізовий режим між Україною та Європейським Союзом набув чинності 11 червня.

Раніше стало відомо, що Україна посіла перше місце в рейтингу паспортів серед країн СНД і 44-те в світі, істотно поліпшивши свої позиції завдяки отриманню безвізового доступу до країн Шенгенської зони в 2017 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: