Київ назвали найдоступнішим містом для подорожей

Читать на русском

У Києві за оренду житла, трьохразове харчування, різні напої та екскурсії мандрівникові доведеться заплатити в середньому 65 фунтів стерлінгів.

Київ став лідером серед 100 міст світу за своєю бюджетністю для туристів.

Про це повідомляється в дослідженні британської туристичної компанії Hoppa, передає «Слово і Діло».

Підсумки 2017 року: про які обіцянки забули мери українських містМери України минулого року дали чимало обіцянок, проте все виконати не вдалося. Серед проблемних питань виявилися закупівля новий тролейбусів і ремонт вулиць.

У Києві за оренду житла, триразове харчування, різні напої та екскурсії мандрівнику доведеться заплатити в середньому 65 фунтів стерлінгів (близько 2,5 тис. грн) за день.

За даними компанії, поїсти в Києві із заявленої сотні міст буде найдешевше. А ось за вартістю житла місто посіло 5-ту позицію серед економ-варіантів. Орендувати квартиру в українській столиці коштує близько 42 фунтів стерлінгів за добу (близько 1,6 тис. грн). Дешевше за Київ за вартістю житла виявилися: Денпасар (Індонезія), Анталія (Туреччина), Пхукет (Таїланд) і Джакарта (Індонезія).

У списку були вказані міста й суми, які туристи в середньому використовують за добу.

Досягнення 2017 року: які рекорди встановили області України минулого рокуСлово і Діло зібрало рекорди областей України за 2017 рік. Більше за всіх електромобілів купили в Харківській області, а найкращий діловий клімат – у Сумській.

До топ-10 найбюджетніших також увійшли Анталія, Туреччина – 70 фунтів стерлінгів, Маніла, Філіппіни – 70 фунтів стерлінгів, Сиемреап, Камбоджа – 79 фунтів стерлінгів, Каїр, Єгипет – 79 фунтів стерлінгів, Бухарест, Румунія – 84 фунти стерлінгів, Джакарта, Індонезія – 85 фунтів стерлінгів, Куала-Лумпур, Малайзія – 88 фунтів стерлінгів, Софія, Болгарія – 88 фунтів стерлінгів, Хошимін, В'єтнам – близько 90 фунтів стерлінгів.

Найдорожчим містом для подорожей у 2018 році був визнаний Нью-Йорк, США. Тут туристи щодня витрачають близько 346 фунтів стерлінгів (більш ніж 13 тис. грн).

Відзначимо, що важливу роль в структуруванні рейтингу відіграли вартість житла, обіду в ресторані та в бюджетній закусочній.

Раніше стало відомо, яке місце посіла Україна в рейтингу паспортів.

Нагадаємо, Україна потрапила до рейтингу країн із високим ризиком терактів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: