Антикорупційний суд пройшов перше читання в Раді: як голосували нардепи

Читать на русском

Верховна Рада сьогодні, 1 березня, схвалила в першому читанні законопроект про антикорупційний суд, поданий президентом України Петром Порошенком. Законопроект передбачає, що антикорупційний суд розглядатиме справи, якщо предмет злочину або заподіяної шкоди щонайменше в 500 разів перевищує розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Свої голоси «за» віддали 282 нардепи, утрималися троє, не голосували – 64. Аналітики «Слова і Діла» розбирались, як голосували за законопроект фракції та групи.

З фракції «Блоку Петра Порошенка» законопроект підтримав 101 депутат, 18 – не голосували, а 17 – були відсутні. «Народний фронт» віддав 67 голосів. За законопроект проголосували 34 позафракційних парламентаря з 55 (6 – не голосували, 15 – не було в залі).

Чи з’явиться в Україні антикорупційний суд у 2018 році?Міжнародні кредитори наполягають на невідкладному створенні антикорупційного суду. Документ, за словами спікера ВР, можуть ухвалити вже в березні. Коли може бути створений новий орган, міркували експерти.

Із «Самопомочі» «за» проголосували 22 народних обранці, 19 – із «Батьківщини», 15 – із групи «Відродження». Радикальна партія підтримала створення антикорупційного суду 14 голосами, а група «Воля народу» – 8.

Цікаво, що з «Опозиційного блоку» ніхто не виступив проти: 3 нардепи утрималися, 22 – не голосували, а 16 – були відсутні.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, в Міжнародному валютному фонді вчергове визначили умови отримання Україною наступного траншу розміром близько 1,9 мільярда доларів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: