МЗС України закликав Польщу йти вперед, а не спекулювати минулим

Читать на русском
Міністерство закордонних справ України закликало Польщу до спільного вирішення спірних моментів історичного минулого, а не посилення розбіжностей.

Міністерство закордонних справ України закликало Польщу до спільного вирішення спірних моментів історичного минулого, а не посилення розбіжностей.

Про це повідомляє «Слово і Діло», з посиланням на прес-службу МЗС.

Коли припиняться скандали між Польщею та Україною?Польський прем’єр не виключив, що до антибандерівського закону внесуть зміни. Проте знесення пам'ятника воїнам УПА в польському селі Україна назвала актом вандалізму, а Польща вважає його законним. Конфлікт між країнами оцінили експерти.

У заяві українського зовнішньополітичного відомства наголошується, що Україна категорично виступає проти закликів до насильства або розпалювання міжнаціональної ворожнечі. У той же час в Києві стурбовані «контраверсійними змінами законодавства Польщі та маніпулятивної риторикою деяких польських політиків і чиновників», в тому числі антиукраїнськими маршами в Польщі.

«Ми бачимо своїм завданням вирішення спірних моментів, а не посилення розбіжностей. Борг перед невинними жертвами братовбивчих конфліктів минулого закликає нас до критичного, чесного і конструктивного діалогу, а не до практики постійних взаємних звинувачень», - йдеться в повідомленні відомства.

У МЗС підкреслили на необхідності знайти порозуміння в усіх спірних питаннях і продовжити історичний діалог для примирення між українцями і поляками.

«Ми готові до продовження спільної примирення, на яке, переконані, очікує більшість українців і поляків! Ми готові йти вперед і закликаємо наших польських друзів приєднатися!»- йдеться в заяві МЗС.

Нагадаємо, в Польщі відкрили «гарячу лінію» для трудових мігрантів з України.

Раніше повідомлялося, що Польща побудує паркан на кордоні з Росією.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: