SpaceX запустила 6-тонний супутник зв'язку – відео

Читать на русском
Компанія SpaceX запустила ракету-носій Falcon 9, яка успішно вивела іспанський супутник зв'язку Hispasat 30W-6 на орбіту.

Компанія SpaceX запустила ракету-носій Falcon 9, яка успішно вивела іспанський супутник зв'язку Hispasat 30W-6 на орбіту.

Як пише «Слово і Діло», про це компанія повідомила у Twitter.

Стало відомо, коли в Україні з'являться приватні космічні компаніїГолова Державного космічного агентства України Павло Дегтяренко заявив про розробку проекту закону, який повинен дозволити приватним компаніям вести бізнес в ракетно-космічній галузі.

Старт ракети мав відбутися ще в неділю, проте SpaceX відклала його, щоб «провести додаткові тести системи герметизації головного обтічника».

Hispasat став найбільшим геостаціонарним супутником, який коли-небудь запускала SpaceX.

Апарат призначено для передачі телекомунікаційного сигналу країнам Європи, Північної Африки, а також Північної і Південної Америки.

HISPASAT 30W-6 MissionSpaceX

Супутник, вироблений американською компанією SSL на замовлення іспанського оператора Hispasat, повинен замінити застарілий апарат Hispasat 1D, який було запущено в 2002 році.

22 лютого компанія SpaceX успішно запустила ракету Falcon 9, на борту якого були перші супутники для глобального інтернету.

В цілому система буде складатися з майже 12 тисяч супутників масою в кілька сотень кілограмів, розділених на дві групи. Одна з них буде розташовуватися на висоті від 1110 до 1325 кілометрів, а друга набагато нижче, на висоті від 335 до 346 кілометрів.

Супутники зможуть обмінюватися інформацією як із терміналами на Землі, так і між собою.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: