Озброєний бойовик ОРДО пригрозив місії ОБСЄ розстрілом

Читать на русском
У понеділок, 5 березня, о 12:55 на непідконтрольній уряду України території Донецької області чоловік у військовій формі погрожував автоматом спостерігачам місії ОБСЄ.

У понеділок, 5 березня, о 12:55 на непідконтрольній уряду України території Донецької області чоловік у військовій формі погрожував автоматом спостерігачам місії ОБСЄ.

Про це йдеться в оперативному звіті Місії, пише «Слово і Діло».

Обстріляне перемир'я: динаміка обстрілів сил АТОЗ 23 січня до 21 лютого незаконні збройні формування 243 рази обстріляли позиції сил АТО, в результаті чого загинули 9 українських військових.

Інцидент стався поблизу н.п. Козацьке (непідконтрольний уряду, 36 км на північний схід від Маріуполя).

«Патруль СММ (в складі шести працівників Місії на двох броньованих автомобілях) побачив озброєного автоматом (АК-74) людину в одязі військового типу, який стояв на блокпості збройних формувань, розташованому на східній околиці населеного пункту. Члени патруля СММ також бачили, як він навів автомат прямо на перший автомобіль Місії, який на той момент був приблизно в 120 метрах на захід від блокпосту», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що наблизившись на відстань орієнтовно 100 метрів на захід від блокпоста, команда СММ побачила, як чоловік опустився на коліно, продовжуючи тримати автомат націленим на автомобіль Місії.

«Патруль СММ відразу ж зупинився. Водій першого автомобіля Місії прочинив двері і попросив чоловіка опустити зброю і покликати свого командира. Озброєний чоловік, вживаючи нецензурну лексику, сказав російською мовою: «Негайно їдьте звідси! Якщо під'їдете ближче, я буду стріляти». Тим часом він постійно тримав перший автомобіль СММ на прицілі», - наголошується в звіті.

Підкреслюється, що патруль Місії негайно покинув цей район, рухаючись в західному напрямку, і благополучно повернувся на базу в Маріуполі.

Раніше стало відомо, скільки військових загинуло за час АТО.

Також відзначимо, що в ОБСЄ незадоволені просуванням ЗСУ в «сірій зоні».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: