В ОБСЄ незадоволені просуванням ЗСУ в «сірій зоні»

Читать на русском
У моніторинговій місії ОБСЄ незадоволені тим, що українські військові беруть під контроль населені пункти в так званій сірій зоні на Донбасі.

У моніторинговій місії ОБСЄ незадоволені тим, що українські військові беруть під контроль населені пункти в так званій «сірій зоні» на Донбасі.

Про це заявив заступник голови місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг на брифінгу в четвер, 1 березня, пише «Слово і Діло».

Чому Донбас «на паузі» та чи надовго?Курт Волкер заявив, що не очікує жодних рішень щодо Донбасу найближчим часом, оскільки невідомо, яку тактику обере РФ після президентських виборів.

За його словами, нещодавнє входження бійців ЗСУ до маленького села Новоолександрівка, розташованого в «сірій зоні» Луганської області, перемістило позиції Збройних сил України ще ближче до лінії зіткнення.

«Таке переміщення, що передбачає зменшення міжпозиційні відстані, неминуче призводить до ще більшого насильства», – заявив Хуг.

Він сказав, що такі дії української армії розпалили ситуацію в західних районах Луганської області.

Представник місії нагадав, що згідно з Мінськими домовленостями, сторони не можуть просуватися вперед, а мають залишатися на своїх позиціях.

«За останні кілька років ми маємо низку прикладів із різних місць уздовж лінії зіткнення, коли результатом просування вперед, ближче до протиборчої сторони, стає підвищений рівень тривалого й непередбачуваного насильства», – зазначив Хуг.

Нагадаємо також, що ОБСЄ заявила про десятки танків у промзоні Донецька.

Раніше в штабі АТО заявили, що два танки бойовиків вийшли з ладу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: